Vaření, recepty... a co jste dnes měli dobrého?
Karolínka ::ahoj tak jaká byla oslavanám se to povedlo alorát nám nedorazil kuchář,ale zachránil to Milan,griloval
Karolínka :: toz to bude mit jako ze DODO.. dodelej si doma sam
ZuzanaK :: nemám tucha,já ti asi neporadím.Kdybys chtěla svíčkovou,nebo tak, to jo,ale tohle jasem nikdy nedělala ani nejedla
ahoj kucharinky prosim pomuzete,poradite? Muj kamos si vymyslel k narozeninam, ze chce hovezi carpaccio - toz jsem tu vec vcera koupila... a vuuuubec nevim co s tim mam delat segra tvrdi, ze se to ji syrovy ale v cemsi nalozeny... sim sim... poradite?
ZuzanaK :: ne chlapce ze svazu mládeže
babka :: júúú ty budeš mít na návštěvě pionýrský tábor ?
ražniči,pečené brambory
Karolínka :: my zase hřibovou,byli jsme včera v lese a zítra asi kuře,to máme rádi na všechny možné způsoby.Jestli někdo dostane ptačí chřipku tak to budeme určitě my s těch kuřat
babka :: taky nejste žádní trškaři,co
Karolínka :: tak my máme na pátek naloženo 75plátků krkovičky
tak dneska máme tu rajskou
Karolínka :: já vždy dávám a všichni ji mají rádi,ale je se smetanou světlejší
Já tam taky nedávám smetanu a dělám ji na jíšce.
milca :: no to se bude ten muj previt oblizovat
dneska špagety se sýrovou omáčkou,hotovo za 15 minut
milca :: já nedávám do rajský smetanu?
ZuzanaK :: já tu mouku rozmíchám ve smetaně
Karolínka :: babka :: deekuju !!
ZuzanaK :: já místo mouky tam dávám roztrouhaný p
erník
ZuzanaK :: děsně jednoduchý:na sádle zpěnit cibuli,dát 1 bobkový list 4kuličky celého pepře a asi 3kuličky nového koření,přidat protlak nebo kečup/nebo oboje/podlít a podusit.Do studené vody romíchat asi 3 lžíce hl.mouky nalít do toho a provařit.Nakonec přecedit a dochutit /sůl a podle chuti cukr/ Ať se ti podaří,nic na tom není
holky, mate nekdo recept na dobrou rajskou? ja to nikdy nedelala, a jak jsem to tu cetla, toz se mi zacaly sliny sbihat
Karolínka :: a jak pokračujete už bude hotovo
čína,rýže
Karolínka :: a copak jim dnes vaříž dobrého.Já ted dodělala guláš hovězí se hříbkama,ještě musím udělat knedlík.Jdou zase zítra na parcelu,škoda že máme jen obyčejný fotak mám tady fotky
Karolínka :: Pojd na diskuzi prohlížíme fota ze zoo.
kopik :: to taky
Karolínka :: Tak to jo já myslela že jste tak nenežr... rodina.
kopik :: měli jsme tady kámoše na stavbu
Karolínka ::To jsi vařila pro koho?
Jinak my rajskou s knedlíkem.
Karolínka :: tak to seš teda kádr,my dnes studenou plotnu a tu budem mít 14dní než přijede Matěj
škopek bramborového salátu,100řízků a kotel knedlíčkové polévky.K svačince 2 plechy slaného koláče,jako zákusek plech punčových řezů
Karolínka ::výlet byl super i počasí nám přálo i když byl pátek 13tého
Karolínka :: to brrr,bylo na co?Na koprovku?Já ji nejedla,já omáčky vařím ale nejím,já je nerada
halušky se sýrovou omáčkou velmi oblíbené jídlo našich dětí
vcera byly kureci rizky zapecene ve smetane s kapary a olivami
babka :: taky dělám i s houbami,mňamka
Karolínka :: no mletý bůček ochucený mušk květem zalitý mlékem a možno přidat i mletý tvrdý sýr ,nejlépe pěkně propracovat a nechat uležet,pak udělat placičky a obalit jako řízky
milca :: ale nech si chutnat
milca :: brrrrrrrrrrrrrrrr
kuře,rýže a okurkový salát zítra budu vařit koprovou omáčku
babka :: co jsou remo řízky?
remo řízky ,brambor a okur.salát
diky vasi inspiraci jsme meli zapecene brambory s lilkem, cibuli, sunkou a cesnekem
kotlety na hříbkách,bramborový knedlík
Karolínka :: my taky zbytky ze včerajška,ale ted večer budem mít kuřátko venku na grilu a zítra budem mít houbičky,táta na ně je a on je taková motorová lesní myš určitě přinese dost
Lečo s kolínkama posypané strouhaným sýrem.
brambůrky a kuřecí kousky,co zbyly od včera,pěkně zapečené s kilem hříbků,posypané bilinkami,sýrem a zalité kysanou smetanou.MŇAM
babka :: docela si pomlaskával
Karolínka :: já myslela ten opečený salám
babka :: kuřátko a brambůrky my všichni moc rádi,udělala jsem k tomu ještě pečenou cuketu