Vaření, recepty... a co jste dnes měli dobrého?
Karolínka :: kde jste všichni
Karolínka :: to patřilo tobě ta spodní správa
ZuzanaK ::tak co dnes vaříte a nebo zbylo od včera
Karolínka :: to me ceka jeste peknych par hodin v praci, tak pa a nepripal to
jdu vařit,čauky
Karolínka :: a sakra no 17 je asi rizikovy vek. tak to ona bude mozna nejak zamilovana ? no, budu kazdopadne drzet palce, at to zvladnete
ZuzanaK :: druhý auto si zatím nemůžeme dovolit,splácíme hypotéku.Dceři je 17 a doteď tvrdila,že je vše v poho.Ráno odjela a odpo přijela,takže překvápko,omluvenky si psala,takže ani ze školy žádné avízo
Karolínka :: no, docela te chapu. kdyz tvuj manza tolik pracuje, tak by ti mohl poridit nejaky maly vozitko? Se triletou musi byt legrace, no ale tri sta hodin za skolou, to je hodne. jestli tam nema nejaky problemy treba s ucou nebo spoluzaky? kolik ji je?
jak už jsem psala včera ,doma se mi sype jeden spotřebič za druhým,jsem stará a tlustá,celý den zavřená s tříletou dcerou doma.Jsme maloměsto,není kam jít.Manža odjede ráno v 8 a když máme štěstí vrátí se večer na osmou,takže nemám ani auto.Starší dcera začala chodit za školu,dneska přišel dopis,že má 300 zameškaných hodin a že mám přijet do šloly.Zákazy,hrozby ani prosby nepomáhájí.Stačí na depku?
Karolínka :: taaaak poooojd !!!!!!!!!! z ceho mas depku? zima uz brzo skonci
ZuzanaK :: vem mě sebou,mám depku.
Karolínka :: ja dnes nebudu delat nic, jdu s kamoskama na sklenicku. taky me vcera ten muj vtipalek docela nastval, tak at si poradi sam
ZuzanaK :: já dneska dělám pečené kuře a nádivku,tu zvlášť na pekáč,protože musím z 8 vajec.třeba zbude i na zítra.No snad
Karolínka :: no jo no, previt je to rozmazlenej a ne vtipalek. to se muze jit moje kuchteni vycpat, kdyz nacpe tatarku vsude - zatim snad vynechal jen sladky kolac, ale obavam se, ze na nej taky dojde. jak je tatarka, to ostatni pod jejim nanosem uz neni dulezity
ZuzanaK :: asi to bude vtipálek,viď?
Ahojky, tak me vcera ten muj dostal. Ze pry ma chut na spenat...coz by slo. A ze by potreboval trochu shodit brisko, tak pry neco dietnejsiho.... no, udelala jsem testoviny se spenatem a kurecim masem, posypane syrem a zapecene... A hadejte? Prej to je nejaky moc zeleny....spenat jo, ale ten ja mam rad jedine k bramborovejm knedlikum....
babka :: jakej žert jsi myslela?
Karolínka ::tak ještě žertuješ tak to není nejhorší
babka :: do trouby ne,na skříň nebo pod postel,v troubě bys to našla
Karolínka :: tak já asi přijedu a né abys to schovala do trouby
tak já se polepším?Uzené,bramknedlík a zelí a k tomu bramboračka s houbama
Karolínka :: no to me dostala babicka minule.. osmazila ho jako rizek.. kdyz jsem to rozdloubla vidlickou, zjistila jsem, ze milej "lancmiiit" mel tak 85% tuku.. tak to pro jistotu jeste osmazila na oleji.. asi se ji to zdalo malo .. a to jsou s dedou oba cukrovkari se spatnym tlakem a snad vsema ostatnima nemocema ze spatny zivotospravy.. no nic.. prenechala jsem svoji porci jinym tukozroutum :O))
Karolinko.. a ted pekne salatky a ovoce :O)
Karolínka ::tos to teda opravdu odflákla
dneska jsem to odflákla branbory a opečený lanšmíd Co zítra vůbec netuším
Witch :: no jo, když ten vztek jednou přijde, nedá se s ním nic pak dělat ale ty výbuchy jsou fakt ojedinělý, já jsem vcelku klidas
zeta :: hele.. ale to je prece blbost.. ted mi dochazi... za to nemuze ta delikatni pochoutka.. tak proc by letela do kose! :O)) ani ten chudak hrnec - dobry to sluzebnik :O)))
zeta :: a drahous ze dveri :O)))
(ano ano..lehce prehanim, ze.. .)
Witch :: já toho vydržím hodně, dyť víš ale když mi trpělivost dojde, tak to pak i ta nejdelikátnější pochotka letí do záchodu a hrnec z okna
zeta :: no jak to tak ctu Zeto.. asi bych mu dala do ruky varecku a pomyslnou zasteru a sla bych si cist :O))).. to mas teda trpelivost covece.. :O)) (to bych ja nemela, fakt asi ne...)
Karolínka :: tak to jsi šťastná kuchařka asi viď? když jsme měli spanish birds, tak jsem mu naložila 2 ptáčky a rýži a on mě poinformoval, že je v hospodě zvyklý na jednoho ptáčka a co mu to jako provádím a podobný hlášky mívá jako o teplých okurkách (grilovaná cuketa), o švábech v bramboračce (dle jeho mínění příliš velké kousky hub). nejvíc by mne asi miloval (co se kuchyně týče), kdybych mu pořád vařila rýži a smíchala s pokrájenou šunkou a možná oříšek másla....
zeta :: ne,ne sní všechno a chválí i když to není k jídlu
Karolínka :: a je ten tvuj taky takovej jídelní šťoural?
zeta :: tak sem s tím,budu chválit až se budou hory zelenat
krkráličí poloosy pečené na zelenině alá svíčka s rozmarýnem a brambory....... ještě že si umím pochválit jídlo sama, jelikož ten můj, jak uviděl tu zeleninu, málem na něj skočila kopřifka mnou akorátně dodaný rozmarýn byl označen za "moc jehličí" masa uloupl jen na vidličku, snědl půl brambor a prohlásil, že už nemá hlad, modelka jedna
kure na salveji a rozmarynu a oreganu a zelenem pepri a cervene paprice a cesneku a porku a mrazenych hribkach s bramborovou kasi.. no vyborna cunarnicka :O)))
Karolínka :: ještě má Matýsek k večeři,ten jí taky miluje
babka :: zbylo?Otik taky žebral o svíčkovou,ale není smetana a do samošky se mi nechtělo
Karolínka :: svíčková houskoví knedlík brusinky
bramborový salát a kuřecí řízečky
Karolínka :: ale kup v obchod2 přímo jrn ten řapík samotnej bez bulvy, myslím, že ten s celerem je tužší, ten samostatnej je křupavej a š´tavnatej pěstovanej jen kvůli řapíku....
babka :: taky jsem tady do chvíle než přijede Otík
Karolínka :: jsem tady a kde se touláš ty
zeta :: tak to mě nikdy nenapadlo jíst,dávám ji do polivky.Ochutnám,asi to bude zdravota,co?
jinak jsem prvně ochutnala nať celeru, hnedle jsem ji málem celou schrupsla, jak je dobrá a šťavnatá, jestli neznáte, ochutnejte, stojí to fakt za to, jen se musí oloupat tuhé....jaxe to může jmenovat? takový ty jakoby žíly v tom řapíku....ale dobrota velká
květáková polífka
Karolínka :: uzij si to Ja ted musim jit tak zas priste. Pa
ZuzanaK :: fajn
Karolínka :: no vidis, zitra vari manza - ze mu to vzkazuju
ZuzanaK :: taky ne ,jsme děsná pr....ale čínu mi občas přiveze manža cestou z práce
Karolínka :: tak co Cinani, ty tam mate?