Vaření, recepty... a co jste dnes měli dobrého?
kopik :: je to dobrý a rychlý,já k tomu dělám třeba čínské nudle a to je oběd za půl hoďky
Karolínka :: Tak to vyskouším.
milca :: kopik :: to je jednoduchý,opeču uzené nebo slaninu,nebo šunku,zaleju trochou vody a nadrobím nivu.Nechám rozpustit a naleju do toho rozkvedlaný žloutek buď v troše mléka nebo smetany.Povařit za stálého míchání a je to
Karolínka :: Tak to bych taky ochutnala?
Karolínka :: tak tu jsem neměla nakukovat to teda musí být dobroota napiš prosím jak děláš nivovou omáčku tu neznám.
halušky s domácím uzeným a nivovou omáčkou už to voní po celém baráku,mňam
Tak my dnes budem mít ještě ten segedín?
blankat :: Tak přijd na oběd i s Majdou.
A já od zítra nejím, nevařím, tak
Holky už to tu voní slintám jak bernardýn.
tak vás všechny zdravím a jdu také vařit a péct buchtu
blankat :: No klidně,tatka ho dělá móóóóc dobrej to se zase naprásknu a svalím se jak špalek.
kopik :: Jé mužu přijít na ten segedin???? My budem mít vepřo knedlo zelo
Tak my dnes měli jen brambory,sekanou a kompot.Ale zítra bude segedín.
babka :: tak to už ani není pravda
Karolínka ::tady člověk vidí jak to utíká,ještě mam v paměti když stavěli májky vám pod okna na Tuchomi
Karolínka :: to ne nemůže tam nechat tu holku samotnou a musí podávat kořalku a buchtu.My tam také jedem
babka :: ano to Marťa asi nepřijede,když mají ty máje,co?
Karolínka :: vy\ budete mět dneska návštěvu že?
milca :: babka :: blankat :: ahojky,nevařím,gruntuju máme ještě omáčku a knedle od včera
ahojky, tak my měli šunkofleky a salát, navečer musím udělat nějakou buchtu, no uvidím, mladí jsou zase na pracovní schůzce a tak večer si dají. Tak jsem si ted vzpomněla, neznáte některá recept, kdysi to prodávali , byl to řez , dole tmavé těsto, pak tvaroh a nahoře světlé těsto, bylo to moc dobrý, ale nemám recept. Jinak se mějte všichni fajn
Karolínka :: pozdravuj doma a hezký den
Karolínka :: kopik :: tak rolády se snad povedly,to poznáme odpoledne,pojedem se podívat,vždyt Kačku budou vytancovávat dnes poprvé
přeji všem hezký víkend a samé dobrotky
ZuzanaK :: no snad,ale stejně už to nedožene a musí dělat skoro ze všech předmětů doplňovačky
Karolínka :: co ta tvoje zaskolacka? uz je hodna ?
Karolínka :: tak chyteeeeeeej
slepice na paprice,knedlík ZuzanaK :: dala bych si,pošli kousek
spenatovy zavin - mnamka
babka :: já chci taky a s jahodama
Karolínka :: Dnes se mě nechce vařit asi udělám studenou večeři.
babka :: Já chci taky mlsat?
Karolínka :: studená plotna i když také ne docela .Svářela jsem si šlehačku,musím pro Kačku udělat 2 rolády na sobotu .Bude tančit na maje
budu dělat jednu čokoládovou a jednu světlou,z jahodama
roštěnky na houbách,rýže
kopik :: taky dobrý,já jí občas dělám k večeři
Karolínka :: No mám tu ještě malýho tak mu musím udělat aspon krupicovou kaši?
zapečené brambory
My dnes studenou plotnu.
kopik :: Karolínka ::vy si teda papáte já měla těstoviny s kečupem
guláš,barevné vrtule
Karolínka :: My plněné knedlíky a špenát.Ještě mám na zítra.Rajskou už sme dlouho neměli dobrý nápad.
rajská omáčka,knedlík
Karolínka :: No tak jsem to zaspala? Tak někdy jindy.
kopik :: tak přijeď,ještě zbylo
Karolínka ::Tak ty by mě taky nevadily ale zbytek rodiny by mě to hodil na hlavu.tak tatka dělá kuře s bramborem?
na přání rodiny:nudle s mákem
Karolínka ::tak jsem dorazila domů v 21hod a hned jsem dělala bram. salát,řízky a pekla sekanou.Ted to Jirka vše zbalil a já musím vařit znova pro Matýska a pro sebe a to jsem šla spát ve 2 ráno.dnes bude sluníčkoví den tak si ho užijte
krkovice na česneku,bramborový knedlík
tak jim tady dělám na zítra španělské ptáčky,aby mě tu neumřeli ty chlapi hladem
Karolínka :: ahoj,tak dorazíš?
milca :: dám si někde kafe
Karolínka :: a žádnou svačinu? vemeš si alespoň mléko aby sis je mohla máčet?
milca :: ne ne,to mám na topení rohlíky