Vaření, recepty... a co jste dnes měli dobrého?
Dabilor :: i ty jeden šikulo,víš jak na ně a pokroky hlaš
jinka :: jsem si to pak uvědomil žes myslela dřív. prý prej dobrá.. pchh
a dám vědět jak jsem pokročil.. teď jím dám oddychnout předvedu to nejlepší co umím zase se uklidní a budou svolní k experimentům..
Dabilor :: to bylo dřív,ale je pravda,že ikdyž nebyl dobrý rok,tak my měli vždycky švestek hromady já je dodnes nemusím
ale slivovice prý je výborná,tu taky nemusím,ale můj jí má ještě pár litrů schovanejch
a s těma knedlíkama ať se ti daří
pardon no..
jo ještě ne letos..
jinka :: nojono... fzrt byla v kostele tak co.. ale i s rozvařenýma švestkama se dají dělat věci.. se divím že nějaké máte tady je velké kulové po tom jaru..
nevím asi jsem dal malo mouky a nějak se mi rovařily a byly celé takové nějaké "rozňahňané" to je slovo že?? ale dětem chutnaly prý ještěěěě a žena mi řekla že holt nemusím být dobrý na vše.. tak nevím ale nedám se a tak dlouho budou doma jíst takové knedle než se mi to podaří.. to teda ne já se nevzdám.. chudáci doma se mnou..
Dabilor :: jakto tak ono se vždy nezadaří
představ si,že my jak jsme měli ještě tu zahradu,tak tam bylo 16 stromů švestek,ale to je jedno,dávala jsem tchýni,ona je hrozně pobožná a v kostele jako doma,ať teda uvaří panu faráři,když nemá kuchařku,a ona na to,ža to neumí,že je rozvaří a to je stará ženská
hele včera jsem se pokoušel o plněné bramborové knedlíky.. no nevím no.. jsem kuchař naprd..
kde nic tu nic..
jinka :: vidíš na co my nepříjdem???
Dabilor :: tak to je tedy vymakaný,od pana majitele,rostou mu tržby,a chlapi choděj asi rádi nakupovat
jinka :: hmmm asi je to hodně oblíbené jídlo.. ani nevíš jakou jsem měl radost že v neděli tuňák došel a malá měla na něj chuť... u nás je obchůdek sice zavřen ale majitel má ve stejné budově hospůdku takže když si chceš kdykoliv v otevíračce hospody cokoliv koupit není problém... za předpokladu že si k tomu vezmeš minimálně jedno čepovaný... asi začnu na nákupech hodně zapomínat... a vzpomenu si vždy večer..
Dabilor :: tak ten jsme dnes zrovna měli
jinka :: taky dobrý.. žena umí perfektní s tuňákem..
Dabilor :: no jo,když to musí být s velkou parádou,a tam se jim asi vepřo nehodilo
a teď co jsou ty vedra,tak ujíždíme na těstovinovejch salátech
jinka :: nojo. tam... kebab bych si da.... hmmmm a to je rychlovka??? hele potvůrky já moc nerad a krevety obzvlášť a vidíš.. mušle ještě zvládnu ale toť asi vše.. no a ptá se mne někdo?? předkrma bratru skoro za 3 kila jak já se těšil na vepřo knedlo zelo..
Dabilor :: tak to je hlavní
ale taky bych si nějakou tu potvůrku dala
já dnes kebab a rýží,není nějak čas na vaření,dnes byl zubař,zítra kadeřnice a pátek jedu s tátou na oční,tak to musí být rychlovky a nejraději bych ty strávníky někam poslala ale tím nemyslím tam
jinka :: no ale žiju...
Dabilor :: no to je sestava
no a já minulý týden měl na talíři samé nesmysly hovězí carpaccio... slávky, mušle, krevety chobotnice steaky na milion způsobů... mořského vlka.. i humra jsem měl.. slimáky... hady.. a další potvory..
Dabilor :: ale to jsme celkem popojeli od vaření
tak to napravím,dnes játra a rýže
jinka :: OK..
Dabilor :: já vím,že to pochopíš
jinka :: hmmmm tak jo když nechceš tak nechceš.. chápu...
Dabilor :: no mě netrápilo nic,ale po tom špitálu trápí to víš,takové ty věci
a jinak vařili mě v nemocnici,třeba játra,rizoto,bram.kaše,vepřový plátek
jinka :: co tě trápí?? teda pokud to není tajné..
Dabilor :: už jsem se doulívala jestli se tomu tak dá říkat,špitál není nic moc,doma je doma
jinka :: jak nebudeš?? kam se jdeš ulít??
Dabilor :: taky jsem ho viděla víckrát a pořád mě ty průpovídky baví
jinak dnes jen hotovej guláš,přijeli jsme pozdě z nemocnice,tak mikrovlnka ohřívala,ale prý dobrý,já teď spíš řeším problém,co tady budou jíst od čtvrtka,když nebudu doma,ne že by si neuvařili,ale když přídou z práce,tak se jim nebude chtít,tak ještě zítra aspoň něco namrazím
jo a abychom dodrželi krédo diskuse tak v neděli jsem vařil rodince bramboračku a tzv oběd z papiňáku.. rychlý jednoduchý a hlavně dobrý..
jinka :: ten film je můj nejoblíbenější viděl jsem ho asi 20x..
Dabilor :: jo takhle,to víš,delší vedení
jinka :: no ten gagarin přece.. respektive jeho brácha..
Dabilor :: jsem nějak mimo
jinka :: co je to tady za máničku??
Dabilor ::
BAGR :: jo aha... já už myslel že jseš jak v pelíškách a věšíš na nástěnku bráchu gagarina..
Dabilor :: to néé ale když má manželka celý víkend ranní dvanáctky tak si chystá jídlo dopředu já už pak jenom ohřívám
BAGR :: čoveče.. vy máte doma jídelníček nebo co?? že to víš tak dopředu..
tak jak tak koukám,tak vaření se tu věnují mužský
no u nás dnes kotleta na zelenině a těstoviny
dušená mrkev,brambor zítra francouzké brambory a v sobotu svíčkováááá
Dabilor :: no dyť to už je taky doba,ale co dnes
v neděli květáková polívka a druhé už si nepamatuji...
tak zase trocha vaření,dnes špenát a bramborový knedlík,vejce
jinka :: no hlavně že nesnědla vše..
Dabilor :: no jo,povídej to dítěti
jak jsme byli u sestry na vánoce,tam malá měla povolený jíst jen perníčky,tak to dodržovala,ale tak,že si vybrala z talířku všechny a když už nevěděla,kam si je dát,tak prý teto poduž,teda jako podrž
no a pak potajnu si vzala jednohubku,tak jsme čekali co se bude dít,tak půlků ukousla a druhou mě dala,prý Sájina nee,jako že to nemůže,a vzala si druhou a zase se to opakovalo,no a potom něco říkej
jinka :: na níávštěve zblajzl dva chlebíčky a řízek.. hele musíme ho brzdit to není normální přece..
Dabilor :: no tak je to chlap
jinka :: no tak dcerka nemůže a u synátora jsme ještě nepřišli na to co ho dostatečně zasytí..
Dabilor :: no já dala všeho od oka,tak mě to vyšlo na 1 1/2,a to zelí jsem dala,ať je to víc zasytí,a pořád nekoukají do lednice