Vaření, recepty... a co jste dnes měli dobrého?
hovězí roštěnka a rýže to vám byla mňamka
Dabilor :: ale jde a je to dobrota
jinka :: nojono.. hele ale takový žralok nejde sehnat ne??
Dabilor :: jak už jsem psala,my kapra taky nejíme,ale iné ryby jo
jinka :: vím já?? mně teda nechutnal nikdy ale podřídil jsem se.. a letos jsme kupovali malého prcka a i tak zůstalo něco.... žena řekla.. příští rok bude pstruh..
Dabilor :: japato že by taky ty chutě
jinka :: no a tak to vypadá že příští vánoce nebude kapr... nějak nám všem přestal chutnat..
Dabilor :: no ryba jako ryba,a pstruha můžeme
jinka :: bez kapra?? teda já jako malý taky nemusel ale pstruh musel být... víte jak tradice.. holky.. tradice...
tak my řízky a mořské ryby,kapr se u nás nedělá,a každý ať si veme co chce
jinak podobný tady:
www.labuznik.com/recipe.php?ID=32126
marylin :: mám hafo recpetů na bůček.. asi 10 pošli meila.. třeba pošťákem a pošlu jinak kilo bučku vařit asi hoďku ve vodě z cca 15 česneky.. 5 bobkáči 5 pepře lžičkou soli.. pak udělat kašičku z 12 česneky něco worcestru něco sójovky chili pepř sůl paprika olej atd atd.. naplácat to na pořádně vychladkej bůček zabalit do alobalu a po 4 a více dnech baštiti..
Dabilor :: no tak povidej vic o tom bucku .. co to bylo jak to bylo a proc alobal a jak dlouho to vydrzi ?? takovyhle zradylka ja muzu tak prosim .. a dekuji
Dabilor :: no vidis my coby rybaska rodina si na vanoce dopravame pstruhy jako predkrm ale na hlavni uz musi byt rizek ... vetsinou tri druhy - kureci, veprovy a jatrovy .... jinak je hlad .. a ryb jsme vzdy meli pres rok habakuk
která my má být mi.. taková hrubka..
ne rabí ani krabí ale rybí ju??
marylin :: klasika řízek?? co to?? kalsika kapr a basta.. sice ho moc nemusím ale na vánoce muší bejt...
a dieta.. hele v neděli jsem vařil bůček a dával ho do alobalu "dozrát" abych na vánoce neměl hlad..
a vánoce klasika.... rabí polévka kapřík atd atd atd.. mamka dělala supr omáčku která my kdysi moc nejel ta ze švestek mandlí a já nevím čeho všeho všeho ještě.. teď bych si docela rád dal.. no bohužel no..
co budete mit spesl na svatky? My asi nic az na tuny morskych plodu jinak ja rada ceskou klasiku
dneska je kureci a zeleninova wok stir-fry s ryzi
jinka :: jo krocana jako na vanoce ?? Tady se to taky ji ale ja se nedam a je klasika rizek a salat a rybi polevka :P prdim jim tu na krocana
Dabilor :: ja ti nevim .... to je samej steak a kacenky dietu na tebe ---- hihii ocividne zavist mluvi ... ale snazim se ji poslat nekam a porad tady cuci a slinta
Dabilor :: taky by se mě líbilo,kdyby mě někdo vařil
jinka :: nojo když to uvaří u nás v práci nebo tě pozve kolega nedej si..
Dabilor :: teda s prominutím ty si žereš
my ji neměli ani nepamatuju,ale to proto,že ji nikdo moc nechtěl,až teď Denča si vymrčuje prý krocana udělej,tak nevím,na co se mám ještě těšit.
jinka :: si myslím..
včera pro změnu kačka.... v poslední době už třetí..
Dabilor :: no asi máš pravdu
jinka :: kašli na ně.. někdy to nejde ale víš jak.. někdy zase jo a to je pak.... ?? ...
Dabilor ::jo mladice já si sice ty roky moc nechci připouštět,ale ony se dost často hlásí samy
jinka :: hele proč ti nevěřím?? prej v tvejch letech.. mladice..
Dabilor :: no už bych to učení mohla mít za sebou,v mejch letech se už toho moc nenaučím
marylin :: Dabilor :: dnes kapusta s vepřovým a bramborem
marylin :: včera kačka kač kač kač.. heč heč heč...
kureci a zeleninove cervene kari s ryzi a bublanina s visnema
jinka :: a copak se učíš teď??
Dabilor :: no jo,to máš pravdu
jinka :: rajčata?? teda.. to jsem ještě neslyšel že by někdo neměl rád rajčata... no jo no.. člověk se furt učí..
Dabilor :: no možná v něčem jo,jalo malá jsem nemohla rajčata,a to vůbec,a teď je mám ráda,a možná by se našlo i něco jiného,musela bych se zamyslet
jinka :: a u Tebe to nefunguje???
Dabilor :: no něco na tom bude,naše mladá co dřív nemohla ani vidět,tak jí
marylin :: no vidíš no.. a další týden v hospě a v práci.. nějak není čas na blbosti... jo hele a slovník mi to hodil jako šťávu z masa.. jistě dobrý
jinka :: hele teky jsem to neměl rád a teď si to občas dám.. prej se co 7 let mění krev a sní chutě.. u mne to teda funguje...
marylin :: no určitě to bylo dobrý
my dnes jen palačinky s tvarohem,jahodami a šlehačkou teda my,jen někteří,já to nemusím
my dnes pecene kure se zeleninou a gravy - to teda vubec nevim jak se to asi prelozi ... jako sos zahustenej asi
Dabilor :: no teda ... takhle se flakat ... hus ke sporaku
jinka :: dikes zarecept ..to ja nekdy prubnu ... az nebude doma co
já už zase asi týden co mají v hospodě..
marylin :: no jak byly "ty doby" tak kolega říkal že do srbského by se mělo dávat olovo..
marylin :: zelené papriky,rajčatový protlak,cibule,trochu mleté papriky no a maso
a dnes hranolky a ryba,taky trojobal
u nas minule vyhral trojobal a dnes jsou zapecene testoviny s tunakem
jinka :: srbske rizoto?? co se tam dava?
marylin :: samo lepší
my jako každé pondělí co dům dal,někdo srbské rizoto a manžel řízek,brambor
a dnes ryba . jeste ale nejsem rozhodnuta jestli zapecene po marocku a nebo trojobal po cesku