Vaření, recepty... a co jste dnes měli dobrého?
Včera jsme měli játrovou omáčku z drůbežích jatýrek s rýží a následovala domácí sekaná z mletého vepřového a k tomu brambory
Včera jsmem měla včera zemlbábu a dnes tvarohové knadlíky.
lojzik ::
my si tu neposilame odkazy na jiny stranky.. dik, ale to fakt nepotrebujem.. mimoto, trosku to zavani spamovanim, nemyslis..
kdyztak sem muzes dat recept.. mista je tu dost..
dneska jsem vařila penne se smetanovým kuřetem, našla jsem to na netu a byly opravdu vynikající - připojuju odkaz na recept.
http://www.nadoma.cz/html/receptar/receptar_detail.php?id=19641
Heffalump::houby a kdo ještě?
... uz i houby se nam zblaznily....
zeta::rostou jako blázni
Karolínka :: rostou, jo?
no tak tomu rikam provokace!!!
Dneska jsme měli houbový den:houbové kyselo a smažené bedly.Na zítra chystám hřiby na smetaně s knedlíkem.Mňam.
Karolínka :: Tak moc dekuju, ja to zkusim, vypada to lakave
Filé osolit,trochu kari,osmahnout na másle,přendat na pekáček,nebo zapékací misku,posypat str.sýrem,nebo poklást plátkovým.Možno zalít smetanou.Mňam mňam.
Karolínka :: Vetsinou to zapekam tak, ze na to nandam temer jakoukoli zeleninu a pak syr.... a nebo to obalim a nebo na to nahazim papriky a rajcata a udusim v troube... tak jsem myslela nejaky uplne jiny recept nevim, nevim ....
Heffalump::co takhle zapečené se sýrem?
Poradte mi prosim prosim neco mooooooc dobreho ze ctvercoveho rybiho file ....
Karolínka :: nenene! upecu to vsechno dohromady! :o))) bude to plovouci cuketovy leco :o)
¨Witch::rajčata a papriky dej k tomu jako oblohu,jí se to bez chleba
Karolínka :: ahaa.. no to by taky slo.. takovej cuketak.. este tam vrazit rajcata.. no asice to asi bude plavat ve stave.. ale to se vysaje chlebikem, ze jo
dneska jsem uklohnila klasický lečo,dlouho jsme ho neměli,tak přišlo k chuti.
Já dělám cukeťák,jde to i z těch větších,ale střed se semeny vykrojím.Jinak se to dělá jako velikonoční nádivka,jenom místo housek použiješ na hrubo nastrouhanou cuketu.Fakt dobrý.
zeta :: no praaave.. ze je tak velka.. ja mam raci ty mrnousky, to bych mohla jist furt :o)) ale darovanymu koni na zuby.. vis co.. tak ji nevyhodim, holku prerostlou, ze jo..
tak dikas za typy.. sice je vicemene znam, ale nak mi nejede fantazie dneska..
tak to vydlabu a zapecu se vsim moznym asi.. na tom se neda moc zkazit :o> hlavne bazalku a oregano, jojo! to ochuti i mrtvolu :o)
Witch :: Cuketa se dá naplnit a zapéct stejně jak ten lilek , nebo bramborák z cukety, místo brambor cuketa nastrouhaná, nebo do ratatoullie, ale to k tomu jsou potřeba ještě rajčata, lilek, papriky a bazalka...nebo nějakej koláč z cukety? já k těm velkejm cuketám nemám důvěru, jsou plný semen a tvrdou slupku mají akorát
Witch :: já ti tu rozepíšu recepty a ty mi napíšeš, že to znáš, viď?
zeta :: no jeeejee...
dneska se chystam na cuketu! mam jednu velkou..
tak co s ni??? smazenou ne-e, kasovitou taky ne..
tak co s ni?????
Witch :: ale je dobrej, viď, zapečenej se sýrem nahoře, mňam
plněný papriky s rajdou a rejží
zeta :: ... ze se snazim himl..
Witch :: tohle všechno znám, právě jsem myslela nějakej novej recept, ale stejně nakonec skončil plněnej zapečenej
Karolínka :: jo to mi meli vcera hele.. teda s vrtulema :o).. a olivama .. mmm :o)
co si dát špagety s tuňákovou omáčkou?My to měli dneska mňam,mňam
zeta :: jeee.. lilek!
no, ja ho bud pecu rozpulenej plnenej.. nebo podelne na ctvrtiny a pak na trojuhelnicky ..
plnenej je supr jak s mletym masem (cesnek, zeleny bylinky, cibule najemno a vsechno, co mas rada).. nebo plnenej syrama.. jako niva, balkan, tvrdej syr, olivy.. zese co mas rada..
plnenej masem se pece skoro hodku
syrem tak 40 min, to uvidis
a kdyz ho pecu krajenej na kousky, tak s olivovym olejem, cibuli, cesnekem, olivama, paprikou, cuketky, zelene koreni jako majoranka, tymian, oregano, bazalka.. pece se tak 30 min
mám v lednici malý lilek...tak co s ním?
zeta :: Tak pak jedine bez mrkve.... jako Witch Ale mne by v tom ta mrkev proste chybela....
Heffalump :: zní to dobře, jen ta mrkef mi tam nesedí...chuťově a asi by mi to tu nikdo nejedl
katchenka :: No, to je tim, ze je porad o cem diskutovat
no jo. jedina diskuze ktera nezklame je dycinky o zradle
Witch :: Jo, ten jsem zapomnela, ten tam davam taky syrovou mrkev pro zmenu nemuzu ja....
Heffalump :: mnaaam :o)))
ja to ale udelam bez mrkve.. protoze mrkev ja jenom syrovou.. ale vrazim tam cesnek! :o>
Witch :: to se osmahne maso, prida se k tomu cuketa a mrkev a dusi se to, az je vsechno mekky, pak (nebo v prubehu) tam prida z koreni sladká paprika, kari a chilli paprika a petrzelka a zamicha se to do uvarenych testovin )
Heffalump :: mmmmmmmmmmmmmmm....
vsechno mam! tak du na to!..
zeta :: pikantni testoviny s cuketou mrkvi a kurecim masem
Heffalump :: no taxe s náma poděl, co jsi vytvořila
Kdyz to tady tak ctu, tak jsem z vas dostala skutecne hlad Asi budu muset jit taky neco uvarit
kuřecí špízy se soté omáčkou (z burského másla) a s rýží
včera jsem dělala - a to jako vlastnoručně - pelmeně, dneska jsem je uvařila a zmizeli tak rychle, že kdybych neochutnala z hrnce, stli jsou už hotový, vůbec bych nevěděla, jak chutnaj. Pravda je, že jsme tu měli návštěvu, no
linkáč: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNRPKQJRH&id_kategorie=JNLMMNO3&age=1
Witch :: no nestraš, zatím snad ne, zatím vystačíme s prsíčkama
zeta uz aby se poamlu ucila kasicky a ovocny stavicky
ne ze budes Albikovi jidat!
ale joooooo...
ja sem vcera varila vybornej jam z nektarinek a kiwi!.. mmm silnej a krasne stiplavej! vrele doporucuju!
Karolínka :: a nebo nejedi nic dobreho
Tak já už nevím na co vás nalákat,my si dneska pochutnávali na španělském ptáčku s rýží. Takhle se na vás mračím,protože asi nikdo nevaříte.