Vaření, recepty... a co jste dnes měli dobrého?
milca ::já dělám roládu s pařízkou šlehačkou,ale tu šlehačku sí musíš povařit den předem,ale ta roláda je z chvilku.když budeš chtít tak ti to napíši
všechny tady pozdravuji.
Musím si tu nájit nějakou inspiraci,co dobrého těm prázdninovým uvařit.
A máte někdo recept na nějakou dobrou buchtu?
kuřecí vývar se strouháním,branborová kaše,řízek
Karolínka :: dobré
babka :: tak co ,jakej byl králík?
babka :: dělám ho na kapii,moc dobrý
klasika:osolit,opepřit,potřít česnekem,opéct,dát na pekáč,přidat cibuli a skleničku kapií i se šťávou,upíct a papat s bramborem.MŇAM
Karolínka ::porad jak udělat králíka,ale na omáčku ho nejí ,nějak pikantně upíct
babka :: tak jo,chceš to potrubní poštou nebo letecky?
Karolínka :: tak jsem něco pošli já asi nebudu dnes schopná vařit
roštěnky,houskový knedlík
ZuzanaK :: jo kuskusu,já četla kaktusu
ja si dneska pochutnala na stredomorskem kuskusu
kuřecí závitky,hranolky,polévka frankfurtská
Karolínka :: jooo, to nebylo schvalne. Vcera si chtel mermomoci sam ohrat maso s knedlikama - dal ho do umelohmotne dozy a pokusil se ho nacpat do !horkovzdusne trouby! - zasahla jsem az kdyz byla dozicka napul rozpustena
ZuzanaK :: no jestli to nedělal schválně,aby jsi to po něm víc nechtěla.Ten můj bydlel pět let sám a dneska se tváří,že neví jak vypadá sporák
Karolínka :: to ja to jednou zkusila na toho svyho - byla to prohrana sazka. Neprej si vedet jak to dopadlo. Kazdy krok jsem mu musela rikat a to nikoli oloupej brambory, ale .... vem milacku tamhletu modrou skrabku, pokus se s ni oskrabat asi 7 brambor, .... ale jde to, vem to tou druhou stranou...... odpoved: ja si to udelam nozem!....atd atd atd....
ZuzanaK :: asi mě to fakt baví,moc mně těší,když vidím jak jim chutná.Ale sním o tom,že mi někdy uvaří oni,zatím to asi nehrozí,k plotně to nikoho netáhne
Karolínka :: ty jo, tak to jses tedy fakt dobra
Ono to ale vypada, ze te to taky bavi ne ??
zeta :: fakt vařím každý den teplé obědy no a někdy i večeře.Hrůza co?
Karolínka :: paxe taky dá do zapejkacího vejce k těm šunkoflekům přihodit balení kysaný smetany a lahůdka je tu, mnam...
Karolínka :: luxusnima šunkoflekama myslim jen šunkofleky vyhotovene z liboveho uzeneho masa (a ne buřtem), nejlepe domacima nudlema (moje maminka je umí moc dobře) a když nejsou domáci, kupuju takový ty vlhký vakuově balený taliánský široký nudle....no a čerstvá pažitka. pro mne luxusní vydání
Karolínka :: teda ty varis jak zbesila, to kazdy den mate teply obed?
a co je s vámi?To už zase vařím jenom já,nebo co?
smažené krokety,kuřecí čína,salát z čínského zelí
bramborová kaše,kuřecí řízek
vepřovo -kuřecí míchanina s nudlemi,knedlíčková polévka od včera,placička ala karolinka s ořechy,ryvízem,jablky,hrozinkami,politá čokoládou.Mňam
knedlíčková polévka,knedlík s vajíčkem
zeta :: já chci ten guláš
zeta :: co jsou luxusní šunkofleky?
luxusní šunkofleky
houbový guláš
Karolínka :: jmenuje se Podripsky a neni to klasicky gulas.. pridava se tam napriklad kecup, sojovka apod.
ZuzanaK :: v čem byl speciální?
ahoj vsem
v patek jsem delala "na oslavu" specialni hovezi gulas a byl supr
babka :: mňam,mňam
Karolínka :: jak vám chutnali střapáčky
babčiny strapáčky,hranolky,tatarka a salát z čínského zelí
zapečené špagety,co dům a lednice dala
Karolínka :: jee, kapustovy karboše, hned bych si dala, mnam.... ale to by mi tady doma neproslo
ZuzanaK :: jezis, tak podobnyho stravnika mam doma taky
gulášová polévka,kapustové karbanátky,bramkaše
Karolínka ::brambory jsem koupila v obchodě za27kč 1kg,střapáčky jsou kuřecí kousky naložené.Vezmeš 2vejce čtvrt litru piva,rošleháš,přidáš 2lžičky obyč hořčice,sůl ,pepř,trochu solamilu,sojovku a vorčestr podle chuti a zahustíš to hl,moukou.DO TOHO NALOŽÍŠ KOUSKY KUŘETE,KTERÉ NEJDŘÍVE OSOLÍŠ A OBALÍŠ V HL.MOUCE.nejlépe je to nechat naložený 24hod. a pak to pečeš jako řízečky.DOBROU CHUT
já dneska dělala kuřecí nudličky s brokolicí a nivou a k tomu čínské nudle.Mňamka,hotové za půl hoďky
babka :: ty kureci strapaky by me taky zajimaly
babka :: co to je?a kde jsi vzala nové brambory?
Karolínka :: dnes máme kuřecí strapáky a nové brambory a salát
španělský ptáček,rýže
Karolínka :: my dnes máme čočku a uzenou rolku
Karolínka :: hmmm... ac je to pekna cunarna.. :OPP... dala bych si covece :O)) .. a pak bych sebou asi sla prastit na velky kreslo s prednozkou.. nic jinyho bych asi nemohla :O)
kuřecí plátky plněné hermelínem a nivou v trojobalu zalité smetanou a k tomu hranolky,kuřecí vývar s kapáním
babka :: ahojky, me se prave pece kuratko a k tomu bude kuskus se zeleninkou. co ty?