Vaření, recepty... a co jste dnes měli dobrého?
milca ::já dělám roládu s pařízkou šlehačkou,ale tu šlehačku sí musíš povařit den předem,ale ta roláda je z chvilku.když budeš chtít tak ti to napíši
všechny tady pozdravuji. Musím si tu nájit nějakou inspiraci,co dobrého těm prázdninovým uvařit.A máte někdo recept na nějakou dobrou buchtu?
kuřecí vývar se strouháním,branborová kaše,řízek
Karolínka :: dobré
babka :: tak co ,jakej byl králík?
babka :: dělám ho na kapii,moc dobrý klasika:osolit,opepřit,potřít česnekem,opéct,dát na pekáč,přidat cibuli a skleničku kapií i se šťávou,upíct a papat s bramborem.MŇAM
Karolínka ::porad jak udělat králíka,ale na omáčku ho nejí ,nějak pikantně upíct
babka :: tak jo,chceš to potrubní poštou nebo letecky?
Karolínka :: tak jsem něco pošli já asi nebudu dnes schopná vařit
roštěnky,houskový knedlík
ZuzanaK :: jo kuskusu,já četla kaktusu
ja si dneska pochutnala na stredomorskem kuskusu
kuřecí závitky,hranolky,polévka frankfurtská
Karolínka :: jooo, to nebylo schvalne. Vcera si chtel mermomoci sam ohrat maso s knedlikama - dal ho do umelohmotne dozy a pokusil se ho nacpat do !horkovzdusne trouby! - zasahla jsem az kdyz byla dozicka napul rozpustena
ZuzanaK :: no jestli to nedělal schválně,aby jsi to po něm víc nechtěla.Ten můj bydlel pět let sám a dneska se tváří,že neví jak vypadá sporák
Karolínka :: to ja to jednou zkusila na toho svyho - byla to prohrana sazka. Neprej si vedet jak to dopadlo. Kazdy krok jsem mu musela rikat a to nikoli oloupej brambory, ale .... vem milacku tamhletu modrou skrabku, pokus se s ni oskrabat asi 7 brambor, .... ale jde to, vem to tou druhou stranou...... odpoved: ja si to udelam nozem!....atd atd atd....
ZuzanaK :: asi mě to fakt baví,moc mně těší,když vidím jak jim chutná.Ale sním o tom,že mi někdy uvaří oni,zatím to asi nehrozí,k plotně to nikoho netáhne
Karolínka :: ty jo, tak to jses tedy fakt dobra Ono to ale vypada, ze te to taky bavi ne ??
zeta :: fakt vařím každý den teplé obědy no a někdy i večeře.Hrůza co?
Karolínka :: paxe taky dá do zapejkacího vejce k těm šunkoflekům přihodit balení kysaný smetany a lahůdka je tu, mnam...
Karolínka :: luxusnima šunkoflekama myslim jen šunkofleky vyhotovene z liboveho uzeneho masa (a ne buřtem), nejlepe domacima nudlema (moje maminka je umí moc dobře) a když nejsou domáci, kupuju takový ty vlhký vakuově balený taliánský široký nudle....no a čerstvá pažitka. pro mne luxusní vydání
Karolínka :: teda ty varis jak zbesila, to kazdy den mate teply obed?
a co je s vámi?To už zase vařím jenom já,nebo co?
smažené krokety,kuřecí čína,salát z čínského zelí
bramborová kaše,kuřecí řízek
vepřovo -kuřecí míchanina s nudlemi,knedlíčková polévka od včera,placička ala karolinka s ořechy,ryvízem,jablky,hrozinkami,politá čokoládou.Mňam
knedlíčková polévka,knedlík s vajíčkem
zeta :: já chci ten guláš zeta :: co jsou luxusní šunkofleky?
luxusní šunkofleky
houbový guláš
Karolínka :: jmenuje se Podripsky a neni to klasicky gulas.. pridava se tam napriklad kecup, sojovka apod.
ZuzanaK :: v čem byl speciální?
ahoj vsem v patek jsem delala "na oslavu" specialni hovezi gulas a byl supr
babka :: mňam,mňam
Karolínka :: jak vám chutnali střapáčky
babčiny strapáčky,hranolky,tatarka a salát z čínského zelí
zapečené špagety,co dům a lednice dala
Karolínka :: jee, kapustovy karboše, hned bych si dala, mnam.... ale to by mi tady doma neproslo
ZuzanaK :: jezis, tak podobnyho stravnika mam doma taky
gulášová polévka,kapustové karbanátky,bramkaše
Karolínka ::brambory jsem koupila v obchodě za27kč 1kg,střapáčky jsou kuřecí kousky naložené.Vezmeš 2vejce čtvrt litru piva,rošleháš,přidáš 2lžičky obyč hořčice,sůl ,pepř,trochu solamilu,sojovku a vorčestr podle chuti a zahustíš to hl,moukou.DO TOHO NALOŽÍŠ KOUSKY KUŘETE,KTERÉ NEJDŘÍVE OSOLÍŠ A OBALÍŠ V HL.MOUCE.nejlépe je to nechat naložený 24hod. a pak to pečeš jako řízečky.DOBROU CHUT
já dneska dělala kuřecí nudličky s brokolicí a nivou a k tomu čínské nudle.Mňamka,hotové za půl hoďky
babka :: ty kureci strapaky by me taky zajimaly
babka :: co to je?a kde jsi vzala nové brambory?
Karolínka :: dnes máme kuřecí strapáky a nové brambory a salát
španělský ptáček,rýže
Karolínka :: my dnes máme čočku a uzenou rolku
Karolínka :: hmmm... ac je to pekna cunarna.. :OPP... dala bych si covece :O)) .. a pak bych sebou asi sla prastit na velky kreslo s prednozkou.. nic jinyho bych asi nemohla :O)
kuřecí plátky plněné hermelínem a nivou v trojobalu zalité smetanou a k tomu hranolky,kuřecí vývar s kapáním
babka :: ahojky, me se prave pece kuratko a k tomu bude kuskus se zeleninkou. co ty?