máme rádi kytičky
Babibi :: Aby nám ta předpověď vyšla ,dnes je u nás místo 15 jen 5 stupňů ale snad ano ,mračna se trhají a vykukuje nesměle zapadající sluníčko
1holcicka :: nene, holčičko, já jsem od Kyjova, jih a jih a jihovýchod...
ahoj holčičko,dnes se nějak ochladilo ale zítra už má být 15 tepla tak se těším na zahrádku.Muškáty zaštípu podle tvé rady.
Babibi :: pěkný pozdrav ,Broni
milca :: Dík za hezký pozdrávek a přáníčko ale tady to dnes moc hezky nevyhlíží ,každou chvíli prší a hodně se ochladilo,ale co bych chtěla ,je teprve březen,užívej si pohodičku volné soboty
Maci :: Jsi někde od Budějek???
ahoj já žiji u Rakovníkaa bylo tady dnes krásně svítilo sluníčko a bylo teploučko
1holcicka :: já jsem taky z jihu, a pršelo tady jak sviňa takže všechno strašně mokrý a nedá se nic dělat
ahoj milčo taky tě zdravím a přeji tobě a všem ostatním krásný víkend plný sluníčka
já vás tady přišla pozdravit a popřát krásný víkend
ahoj maci,u nás u Rakovníka mokro není a práce na zahrádce těší,
ahoj holčičko,já už taky pracovala na sluníčku na zahrádce,to je nádhera viď to srdíčko poskočí a zahrádka už má krásné barvičky.
Maci :: u nás na jihu včera trochu pršelo ,ale není to vůbec znát ,i petrklíče jsem dnes pokropila
1holcicka :: tady je strašně mokro
Babibi :: ,dnes už jsem nevydržela a hrabala jsem se v zahrádce ,moc jsem spokojená ,ale ta záda a kolena bolí bolí ,než si zvyknu
Maci :: Mám dojem ,že dobře uděláš ,když si vypěstuješ nový rozmarýnek ,roste rychle Možná by ti někdo z okolí mohl dát sazeničku
Babibi :: jojo, včera jsem je chudáky zalila, bylo vidět, jak okřály... jsem je i orosila rozprašovačem, když tak prosily...
ahojky to je trápení s těma kytičkama to člověka mrzí když se to nevede
1holcicka :: člověče, já nevím, vypadá to jak jemný poprašek sněhu, a růžová skvrnka tam není, ale už je to po celým, tak s tím radši šlehnu do popelnice, i když je obrovský... tak radši koupím nový
Maci :: na pohled nejsou vidět,jsou v té pavučince /plísni/ když to setřeš na bílý papírový kapesnícěk a zamneš s tím trochu ,zbybe na něm růžová skvrnka
díky za radu
1holcicka :: letím to zkouknout a jsou vidět????
Maci :: pokud opravdu má plíseň ta se dá odstranit mýdlovou vodou,ale pokud ho napadla sviluška /taková bílá pavučinka ,co vypadá jako plíseň ,ale uvnitř žije ssavý živočich/,tak bych si raději pořídila jiný a tenhle vyhodila ,aby se sviluška nepřenesla na další kytičky ,je to strašná mrcha pa pa
Babibi :: rozhodně zaštípnout ,sazeničkám neublížíš ,jen jim prospěješ,zesílí a rozvětví se
Babibi :: jo, děkuju, já si to taky myslím, mrznout už by snad nemělo, a maximálně to vyhodím, že jo
ahoj maci zkusila bych ho dát ven,ale až si to přečte holčička ta ti nastopro poradí tak ahoj
jo, holky, prosím vás, my jsme měli venku rozmarýn a byl překrásný, ale mamka ho přesadila aby nezmrznul dovnitř, a on začal plesnivět máme ho dát znova ven, nebo zrovna vyhodit?
ahoj holčičko,dnes jsem si zasázela sazeničky pnoucích muškátů do trudlíků a mám je na verandě ,ale nevím jestli je mám zaštípnout,ale asi ano aby se rozrostly že jo .Díky za radu
Babibi :: Ať ti dělá jen potěšení
ahoj zdravím všechny zahradnice ,které se těší na jaro.Koupila jsem si další orchidej a tak se jí u nás bude doufám líbit.
všechny tady pozdravuji
1holcicka :: díky,budu rosit
ahoj maci a holčičko,taky vám přeji hezký týden
1holcicka :: aj tobě, já jsem na tom bídně
Maci :: Babibi :: přeji vám krásný start do nového týdne ,hodně optimismu a elánku,klídek a pohodičku pa pa
ahojky tlustice je sukulent.My jednu máme už letitou a je to krásný strom asi 75 cm a má silný kmen.Je to nenáročné a celé leto to zdobí zádveří.Mějte se všechny moc krásně.
tak jsem našla nějaký kalendář s pokojovýma rostlinama, a jediný, co mi tady roste jak blázen a zakoření za všech podmínek, je ta tlustice... a já nevěděla, že je to tlustice
milca :: samozřejně rostlině
milca :: zatím jen rosit,ona ta voda steče po rostliáně dolů ,zatím jí to bude stačit
1holcicka :: díky moc a mám ji i zalévat?Nebo jen kropit?
Přeji všem krásný víkend.
milca :: Jestli ti zasychají špičky listů je to suchým vzduchem v místnosti,chttělo by to rozprašovač a občas vzduch okolo ní zvlhčit/prospěje to i lidem ,neboj/ tyhle dovozové kytičky jsou všechny pěstované ve sklenícich ,kde je veliká vlhkost vzduchu,doma potom máme vzduch podstatně sušší a ony než si zvyknou,reagují zahnědnutím špiček listůůů pa pa a hezký víkend,Já mám polopracovní ,mám přednášku v Třeboni.
zalévej,zalévej,ale odstátou vodou a už pomalinku přihnojovat.Nesmí mít průvan
ahojky všichni
1holcicka :: mě ta Dracena má konečky listů nějaké suché,snad mě nezačíná schnout,já ji jen kropím,mám ji víc zalét?
ahoj holčičko a maci jak tak čtu nejen já mám problémy s kytičkama moc nám do oken svítí sluníčko,milujeme ho oba jsme v létě jak ašanti ale kytičkám moc prudké nesvědčí,nebo špatně vybíráme.tak se mějte krásně
to by bylo na další diskuzi
když my bydlíme s rodičema a já tady už radši nic neřeším
Maci :: No průvan nesvědčí snad žádné pokojovce ,jinak větrat nemůžeš???,
mně z tý guzmanie vyrůstá 5 dalších, ale ty malý vždycky pochcípají... ale to jsem nevěděla, že je to vlastně parazit... ony ty mladý pak totiž opravdu asi parazitujou na tom původním... zalívám je, ale je tady strašně sucho a přetopeno a to je asi na všechny kvítka špatný, a navíc se občas dělá dost průvan
Guzmanie jsou rostliny z tropů,jsou to vlastně parazitické rostliny ,které si berou živiny z jiných rostlin ,tady se ale pěstují v květináčích ,zalévají se do růžice listů ze které potom i kvetou,mají rády vlhko pokud jsou v suché a přetopené místnosti brzy odkvétají ,ale v chladnější vlhčí místnosti květ vydrží 3-4 měsíce čerstvý a svěží
Maci :: ahojky pěstitelko, já mám fakt ověřené že když si s kytičkama povídám ,krásně mi rostou i kvetou,ale jen nevím jestli je to slovy nebo péčí,HI HI ,pokud bys jim jen vyprávěla jak jsou krásné a nedala jim to co potřebují ,pochybuji ,že by byly živy jen z povídání,ale měla by ses o ně starat tak ,aby to dělalo dobře tobě i jim
jo, tak clivie jsme měli, kdysi, ty jsou hezký, tlustice nemusím...