Spak pro gurmány
Majonéza na slavnostní sůl, omáčky na maso pro všední večery
V době adventu si všichni přejeme hlavně pohodu. Bohužel vánoční přípravy stojí většinu z nás hodně času a nervů… Dopřejte si klidné posezení aspoň v závěru dne, při večeři.
S omáčkami na maso, rýži a zeleninu řady Asia od Spak její přípravu hravě zvládnete a během pár minut budete mít na stole teplé a hlavně zdravé jídlo. Stačí orestovat maso, lehce podusit zeleninu a vše zalít jednou z pěti omáček (např. Thai Kari, Szechuan nebo Čínská s houbami). Můžete se stát jedním ze tří výherců, kteří některou z těchto originálních omáček ochutnají.
Dále je pro vás také připravena majonéza BEZ konzervantů, barviv, zahušťovadel a aromat, která se bude skvěle vyjímat na sváteční tabuli. Samozřejmostí je snížené množství soli. Bramborový salát s touto majonézou nebude mít chybu. Věřte, že bude během večera pryč!
Na spravení přeslazené chuti z cukroví vám po svátcích přijde jistě vhod ultraostrý ketchup Ultra Hot. Pokud dáváte přednost jemnějším chutím, je pro vás ideální Ketchup Natur – bez jakýchkoli umělých přísad, konzervantů a barviv.
Bramborový salát
Zkuste ho letos (trošičku) jinak
Recepty na bramborový salát jsou nevděčné. Každá domácnost ho ochraňuje jako svůj rodinný klenot, na který nedá dopustit. Pokud vás už ale přestalo bavit každoroční oprašování letitého postupu po praprababičce a sbíráte odvahu ke změně, inspirujte se naším receptem. Pochutnají si na něm jak milovníci klasiky, tak ti, kterým se už tradiční verze zajídá.
Fígl tkví v nenápadné obměně ingrediencí. Především v kvalitním základu – hutné přírodní majonéze bez zbytečných „éček“, zahušťovadel, ochucovadel a podobně. Má ji v nabídce například firma Spak. A pak také v rozšíření stávajících chutí – pokud jste například dodávali do salátu pouze kyselé (okurky) a pálivé (cibule), nahraďte je letos částečně sladkým (malé kousky jablek). A nakonec, aby dostal salát skutečně vánoční grády, přisypte do něj hrst nasekaných vlašských ořechů. Jejich výhodou je, že nejsou nositeli chuti, tím pádem nebudou v salátu nikoho rušit, pouze příjemně křupat.
Co si budeme nalhávat, bramborový salát není zrovna dietní jídlo a není radno ho v něj uměle přetvářet. Tuk je totiž nositelem chuti. Takže i když použijete dietní verzi majonézy (např. Majonéza light od Spak), neodříkejte si tu běžnou úplně, smíchejte je maximálně půl na půl, té dietní spíš méně. Vy jste možná na odlehčené verze jídel zvyklá, ale běžným strávníkům bude v salátu „něco“ chybět. A protože nebudou vědět, co přesně to je, ochutí si ho tím, co budou mít po ruce na stole – solí a pepřem.
Milovníkům zdravé stravy může být útěchou fakt, že jsou dnes k dostání na trhu i majonézy s kvalitním řepkovým olejem (majonézy od Spak), kterého bývá obecně v českém jídelníčku nedostatek. Takže i když salát bude s tučnou majonézou, bude to tuk zdravý. Řepkový olej, pokud se jí ve správném poměru s jinými rostlinnými tuky (1:5=řepkový:slunečnicový), totiž snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Více informací o tomto Vánočním tipu
na dárek najdete na www.spak.cz